Întrebări frecvente

De ce o singură doză este echivalentul a 5gr de spirulina pulbere?

1. Toate prafurile sau tabletele de Spirulina nu sunt alimente integrale, sunt părți izolate ale întregului.
2. Majoritatea spirulinei pulbere nu conține doar Spirulina pură 100%, iar tabletele nu conțin niciodată doar spirulină.
Pentru a obține tabletele de spirulina, alga vie este transformată inițial într-o pulbere, după care urmează o prelucrare secundară folosind agenți de legare pentru a menține împreună ingredientele (celuloză, iterat de magneziu, siliciu, amidon glicolat de sodiu, dioxid de siliciu.)
3. Pulberea și tabletele de Spirulina sunt pregătite în mașini mari de uscare prin pulverizare care distrug majoritatea nutrienților. Ceea ce rămâne în urmă este cenușa spirulinei pe bază de minerale.
Imaginați-vă Spirulina proaspătă ca un castravete proaspăt. După ce îl coaceți la cuptor la 600 de grade timp de o oră, puneți rămășițele într-un blender și consumați un smoothie, oare ce cantitate de nutrienți ați mai avea în comparație cu castravetele proaspăt original?
La fel ca în majoritatea fructelor și legumelor, conținutul de apă este unul mare. Elementele nutritive vii conțin apă.
Nutrienții vii sunt ceea ce absorbim în fluxul nostru sanguin pentru a ne hrăni celulele, în timp ce corpul nostru evită să asimileze materialul uscat și-l face să treacă prin sistemul digestiv și să fie eliminat ca deșeu.
Când spirulina este uscată, pereții celulari explodează, astfel nutrienții lichizi se evaporă în aer, lăsând în urmă cenușa uscată. Toți micronitrienții prezenți în Spirulina vie sunt fragili și distruși prin încălzire.
Această pulbere uscată este 1/4 din greutatea inițială a spirulinei.
Biodisponibilitatea alimentelor este determinată de multe lucruri, iar conținutul de apă are cea mai mare valoare.

Cât timp este bună pentru consum spirulina vie după dezghețare?

Congelarea Spirulinei salvează celulele și menține toți nutrienții în viață, cu toate acestea, la dezgheț, acești nutrienți sunt expuși la aer și degradează extrem de repede, în câteva minute.
Recomandarea noastră este să consumați Spirulina în 5 minute sau mai puțin după decongelare.

 

De ce trebuie amestecată cu lingura? De ce nu poate fi adaugată în blender?

Fiecare celulă este ca un mic balon de apă.
1. Imaginați-vă aceste celule vii în interiorul unui blender. Lamele le-ar rupe, creând o oxidare imediată, deteriorând substanțele nutritive vitale din interior.
2. Spirulina nu conține celuloză (fibre), pentru o biodisponibilitate maximă, trebuie consumată fără alte alimente
Amestecarea Spirulinei cu alte alimente cu fibre va încetini și reduce asimilarea substanțelor nutritive pe măsură ce acestea trec prin sistemul digestiv.
Consumând Spirulina pe stomacul gol primul lucru de dimineață, aceasta va fi asimilată ușor și rapid (în 10-15 min).

Cum influențează Spirulina vie sistemului imunitar? Este Spirulina un imunomodulator eficient?

Alga albastru-verzuie Spirulina este un superaliment datorită concentrației sale ridicate de vitamine, minerale, antioxidanți, proteine și este un imunomodulator eficient

Această algă este o plantă de apă dulce care este acum una dintre cele mai cercetate și mai cunoscute super alimente din istorie.

Așadar, să aruncăm o privire mai atentă la Spirulina Vie, de ce ați putea dori să o adăugați la rutina dvs. și cum vă poate afecta sistemul imunitar?

 

Spirulina Super aliment

Spirulina are o valoare nutrițională incredibilă, a fost descrisă ca fiind alimentul cu cel mai mulți nutrienți de pe pământ, ceea ce înseamnă că este plină de substanțe nutritive vitale, multe dintre ele nefiind găsite în alimentele noastre obișnuite de zi cu zi. Dincolo de conținutul său impresionant de vitamine, minerale și antioxidanți, Spirulina este o proteină completă, ceea ce înseamnă că are toți aminoacizii esențiali de care are nevoie corpul nostru pentru a reconstrui celule noi și a le repara pe cele deteriorate.

Spirulina este în mod special o sursă excelentă de vitamina B1 de care avem nevoie pentru sănătatea creierului, și pentru digestia grăsimilor și proteinelor.

Este, de asemenea, o sursă fenomenală de fier care este asimilat cu ușurință și are de 25 de ori(aprox) mai mult calciu decât laptele.

Spirulina își ia culoarea verde din clorofilă, care este substanța chimică cheie pentru ca plantele să producă energie din lumina soarelui. Clorofila stimulează celulele roșii din sânge, combate cancerul și ajută la încetinirea îmbătrânirii. Clorofila este o sursă excelentă de vitamina A, C, E și K, precum și minerale precum potasiul, magneziul și acizii grași precum GLA, greu de găsit în sursele alimentare. GLA(acid gama linoleic) este un puternic antiinflamator și, împreună cu acizii grași omega-3 din Spirulina, poate reduce colesterolul, tensiunea arterială și riscul de accident vascular cerebral.

Spirulina nu este doar un remediu antic dintr-o carte veche de o mie de ani. Are știință modernă în spatele ei. Până în prezent, există peste 2000 de articole științifice evaluate de oamenii de știință care descoperă beneficiile sale pentru sănătate. Unul dintre principalele motive pentru a consuma Spirulina este capacitatea ei imuno-stimulatoare datorită conținutului său ridicat de clorofilă.

 

Sistem imunitar

Sistemul imunitar este prietenul nostru. Ne protejează corpul de infecții. Acordați-i sprijinul deplin, ca și în cazul oricărui prieten și veți obține multe avantaje.

Sistemul imunitar este o rețea interactivă de organe, celule și proteine care protejează corpul de viruși și bacterii sau de orice substanță străină. Principalele sarcini ale sistemului imunitar al organismului sunt:

  • Să neutralizeze și elimine agenții patogeni precum bacteriile, virușii, paraziții sau ciupercile care intră în organism,
  • Să recunoască și să neutralizeze substanțele nocive din mediu și să lupte împotriva modificărilor cauzate de boli în organism, cum ar fi celulele canceroase.

Sistemul imunitar poate fi activat de o mulțime de lucruri diferite pe care corpul nu le recunoaște ca ale sale. Acestea se numesc antigene. Exemple de antigeni includ proteinele de pe suprafețele bacteriilor, ciupercilor, paraziților și virușilor. Când acești antigeni se atașează la niște receptori speciali a celulelor sistemului imunitar, se declanșează o serie întreagă de procese în organism.

Odată ce corpul a intrat în contact cu un agent patogen pentru prima dată, acesta stochează de obicei informații despre el și despre cum să lupte împotriva acestuia. Apoi, dacă intră din nou în contact cu acesta, îl recunoaște imediat și poate începe să lupte mai repede cu el.

Cu alte cuvinte, având un sistem imunitar puternic, vă veți ajuta corpul să se vindece rapid și, de asemenea, vă veți proteja și preveni îmbolnăvirea.

 

Spirulina ca imunomodulator

Multe studii preclinice și clinice sugerează că Spirulina Vie (și compusul său activ principal ficocianină) are proprietăți imunomodulatoare. Știm că ficocianina și β-carotenul sunt ingrediente active importante în Spirulina Vie și că contribuie la proprietățile lor imunomodulatoare.

Imunitatea disfuncțională cauzează multe boli la om, inclusiv ateroscleroza, hipertrofia cardiacă, insuficiența cardiacă și hipertensiunea. Astfel, efectele imunomodulatoare ale Spirulinei Vii pot juca un rol important în sănătatea umană.

 

Cine ar trebui să consume Spirulina Vie?

Toata lumea! Spirulina Vie este un aliment viu concentrat ideal pentru oamenii de toate vârstele. În timp ce încercăm cu toții să avem o dietă echilibrată, stilul nostru de viață activ și grăbit ne împiedică adesea să obținem toți nutrienții de care are nevoie pentru a funcționa la maxim. Potrivit unui studiu NASA din 2012, 1kg de spirulină vie crudă are echivalentul de antioxidanți, enzime, vitamine și substanțe nutritive minerale găsite în 1 tonă de fructe și legume proaspete. Cu siguranță încurajăm toată lumea să consume și fructe și legume, spirulina vie este un plus valoare la viața noastră de zi cu zi.

De ce nu cultivăm chlorella?

Spirulina oferă o gamă mult mai largă de beneficii nutriționale decât chlorella. De ce ar trebui să cultivăm al doilea cel mai bun super aliment de acvacultură atunci când îl cultivăm deja pe cel mai bun?

Pune o întrebare    0